Veel gestelde vragen

Waarom zou ik bij Augustinus Beleggingscoaching beleggen?

Ik ben een zelfstandige, actieve en onafhankelijke beleggingscoach. Die onafhankelijkheid geeft het grote voordeel om voor cliënten altijd de beste keuzes te maken. Het belang van mijn cliënten staat altijd voorop.

Welk rendement kan ik met beleggen verwachten?

Ik publiceer bewust geen rendementen op mijn website. Het is namelijk veel belangrijker om eerst uw beleggingsdoel en –horizon te bepalen, in plaats van het blindstaren op in het verleden gerealiseerde rendementen zonder kennis over hoe die zijn behaald. Daarna kunnen we in gezamenlijk overleg vaststellen welk jaarlijks rendement u gemiddeld nodig hebt om uw doel te bereiken en welke portefeuille daarbij past.

Welk minimumbedrag is nodig om te kunnen beleggen?

Al vanaf een bedrag van € 1.000 is het mogelijk om te starten met beleggen.

Stel dat ik een bedrag heb om te gaan beleggen hoe gaat dit vervolgens in zijn werk?

U maakt zelf de keuze voor een bank of vermogensbeheerder en vervolgens maakt u een bedrag over en wordt in overleg met u een portefeuille samengesteld.

Kan ik op ieder moment stoppen met beleggen?

Hoewel we uit gaan van een langere termijnrelatie, is de beheerovereenkomst per kwartaal zonder verdere voorwaarden op te zeggen. Het gaat immers om uw geld. Uw hele beleggingsportefeuille kan iedere dag geheel verkocht worden. Dus, mocht u ineens iets anders met uw geld willen doen of slapeloze nachten krijgen van uw beleggingen, dan kunt u per direct opdracht geven de hele portefeuille op de beurs te verkopen.

Hoe vaak hebben we contact over de beleggingen?

Vanzelfsprekend kunt u dagelijks uw eigen rekening bekijken door in te loggen bij uw bank of vermogensbeheerder. Minimaal 1x per jaar zal de voortgang worden besproken maar afhankelijk van de grootte van de portefeuille en de gewenste contactfrequentie zal de mate waarin we contact hebben op uw wensen worden aangepast.

Wat gebeurt er als mijn persoonlijke beleggingscoach wegvalt?

De portefeuille blijft staan bij de bank of vermogensbeheerder en voor het onderhoud van de portefeuille kunt u gebruikmaken van een andere onafhankelijk coach van MijnBeleggingscoach.nl.

Wat gebeurt er als de bank of vermogensbeheerder waar ik mijn vermogen heb ondergebracht in de problemen komt?

Dit heeft geen gevolgen voor de waarde van het belegd vermogen.