En of het Black Friday is op de beurs!

Op de beurs is het ook Black Friday. Beleggers reageren als door een adder gebeten nu er een nieuwe virusvariant in Afrika is opgedoken en aandelenportefeuilles lopen een klein deukje op.

Beleggers werden ruw wakker geschud op de financiële markten door een opduikende nieuwe coronamutatie. Er was kortstondig zelfs sprake van enige paniekverkopen – anders kunnen we de ruim 10% lagere openingskoers van sommige aandelen niet duiden.

Afgelopen week hebben aandelen zo’n 5% van hun waarde verloren en op korte termijn kunnen deze natuurlijk verder zakken maar het is wat mij betreft net zo reëel om te verwachten dat koersen voor het einde van het jaar weer herstellen. Vooralsnog kunnen we de huidige daling beschouwen als een correctietik met kans op een hogere bodem op de koersgrafiek. Ondanks de huidige somberheid gloort er nog steeds een eindejaar rally aan de horizon. Bovendien is er altijd het lange termijn perspectief in combinatie met een lage rente wat maakt dat aandelen aantrekkelijk blijven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *