BEURZEN HOGER HET PAASWEEKEND IN

De aandelenbeurzen zijn donderdag met duidelijke winsten het paasweekeinde ingegaan. Ondanks historisch hoge aantallen Amerikaanse aanvragen voor een werkloosheidsuitkering, bleef het sentiment onder beleggers positief. Beleggers leken afgelopen week voorzichtig optimistisch over het afvlakken van het aantal corona besmettingen en de enorme stimuleringspakketten die overheden en centrale banken inzetten om de mondiale economie te ondersteunen. Daarbij hielp het dat de Federal Reserve nog eens 2,3 biljoen dollar aan krediet verschaft om de klap van de corona crisis op te vangen.

Vrijdag wordt op de beurzen in Europa en Amerika niet gehandeld vanwege Goede Vrijdag en ook maandag, Tweede Paasdag zijn de aandelenmarkten in Europa dicht.

De AEX-index op Beursplein 5 sloot donderdag 1,5 procent hoger op 508,04 punten en is daarmee in enkele weken tijd met 20% gestegen. Officieel is daarmee de korte maar heftige bear market weer overgegaan in een bull market maar het is natuurlijk afwachten of dit doorzet. Analisten zijn nog wel beducht voor een zogenaamde bull trap. Wie het weet mag het zeggen …