Waarom kiezen voor een coach?

Succes met beleggen vereist structuur, discipline en een duidelijke aanpak. Als coach sta ik voor u klaar!
Wat kunt u verwachten van een beleggingscoach? Als ervaren coach help ik beleggers die:
– beleggingen willen laten analyseren;
– overzicht missen;
– moeite hebben met het selecteren van beleggingen;
– niet weten wanneer in en uit te stappen;
– te emotioneel handelen;
– onnodig veel transacties doen;
– onnodige risico’s wensen te vermijden;
– aandacht missen van de bank/vermogensbeheerder;
– een bewezen strategie willen volgen;
– een persoonlijke benadering zoeken.

Met een Beleggingscoach heb je, anders dan bij een bank, meer keuzevrijheid, grotere visie op mogelijkheden, vaker, persoonlijk contact en meer maatwerk op de persoon. Als u niet tevreden bent met sparen kan ik wellicht wat voor u betekenen. Angst voor het onbekende is begrijpelijk maar het zou jammer zijn om op basis daarvan af te haken.
Doordat we regelmatig contact hebben kunt u veel meer geleidelijk beleggen. Hierdoor wordt uw vermogen verspreid over de tijd belegd wat de risicospreiding ten goede komt. Bijkomend voordeel is dat we op deze manier veel sneller kunnen reageren op marktontwikkelingen en beursbewegingen. Dit in tegenstelling tot een bank die slechts 1 tot hooguit 2 maal per jaar bij een klant komt waardoor bepaalde kansen niet opgepakt worden.
U zoekt uiteraard iemand die u kunt vertrouwen en die u voldoende aandacht geeft.  Wellicht heeft u nog weinig ervaring met beleggen of bent u ontevreden over de begeleiding van uw bank of vermogensbeheerder? Een vast contactpersoon die u aandacht geeft is dan erg belangrijk. Uiteraard kunt u ervoor kiezen om zelfstandig te gaan beleggen zonder advies van een bank of vermogensbeheerder (execution only). U bent dan zelf verantwoordelijk voor de beleggingsbeslissingen en bepaalt zelf welke transacties u doet. Dit geeft flexibiliteit en verrijkt uw kennis en is bovendien voordeliger. Uit onderzoek is echter gebleken dat zelfstandige beleggers over het algemeen minder succesvol zijn. Er worden onnodige risico’ s genomen en er wordt te vaak en te emotioneel gehandeld. Om dit te voorkomen kan ik u als beleggingscoach begeleiden. U kunt profiteren van de kennis en ervaring die ik heb opgedaan in de bankwereld en als actieve belegger. Uiteraard heb ik ook niet de beschikking over een glazen bol maar ik kan u wel een spiegel voorhouden. U bepaalt zelf hoe regelmatig we contact  hebben en dit zal er in de praktijk toe leiden dat u persoonlijke aandacht zult ervaren tegen een aantrekkelijke prijs. Afhankelijk van uw visie en risicobeleving kunnen opties worden ingezet om risico’s te beperken of de opbrengsten te verhogen. Ook het inspelen op beursintroducties en emissies is iets waar ik me in heb gespecialiseerd. Dit zijn unieke zienswijzen die  toegevoegde waarde bieden. Het feit dat u zelf kunt bepalen waar u uw beleggingen onderbrengt en welk bedrag u belegt maakt mijn werkwijze flexibel en laagdrempelig. Heeft u belangstelling voor een ‘second opinion’ van uw portefeuille of wilt u een vrijblijvend kennismakingsgesprek dan kunt u contact met mij opnemen. Tijdens dit gesprek kunt u aangeven wat uw wensen zijn en kunnen er afspraken worden gemaakt over de contactfrequentie en hoe de begeleiding zal plaatsvinden.
Nieuwsgierig geworden naar uw mogelijkheden op het gebied van beleggen? Het eerste gesprek is altijd vrijblijvend. Sluit van tevoren beleggen nooit uit. Ga in gesprek en daarbij zullen we eerst ingaan op de risico’s, in plaats van alleen maar mooie verhalen te vertellen.