Beurzen op meerjarige hoogtepunten

Hoewel elke particuliere belegger het met name over de Brexit en een mogelijke recessie heeft trekken de beurzen zich daar weinig van aan. Tot en met september stond er maar liefst een plus van 22,5% op de teller (MSCI WORLD INDEX). 4,3% daarvan werd in het derde kwartaal van 2019 geboekt.

Ik geef graag een inkijk in de visies voor de korte termijn van een tweetal banken.

ABN AMRO

Het ABN AMRO beleggingscomité ziet enkele prille tekens die erop wijzen dat de situatie van de wereldeconomie mogelijk wat gaat verbeteren. Maar omdat risico’s en onzekerheid nog altijd overheersen, blijven liquiditeiten de voorkeur houden boven aandelen en obligaties. Daarnaast biedt ABN AMRO cliënten de mogelijkheid om looptijden van obligaties te verlagen. Bij de meer risicovolle obligaties kiest ABN AMRO liever voor Emerging Market Debt dan High Yield.

Dat zien we ook terug in de portefeuilles. In een Matig Defensief profiel van ABN zit men voor ca. 17% in Liquiditeiten.

Bron: ABN AMRO

ING

ING verwacht dat centrale banken de economie blijven stimuleren, en dat vormt een belangrijke steun voor de aandelenmarkten. Ondanks de tegenvallende cijfers over de Amerikaanse economie verwacht ING geen recessie.

ING handhaaft derhalve de tactische assetallocatie in de beleggingsstrategieën. Aandelen blijven overwogen, obligaties onderwogen. Aandelen zijn volgens ING gemiddeld gewaardeerd en aantrekkelijker dan obligaties omdat de waardering voor obligaties in het afgelopen kwartaal wederom is opgelopen.

ING kiest in tegenstelling tot ABN AMRO niet voor (veel) liquiditeiten. In plaats daarvan kiest ING voor obligaties met een korte looptijd.

Bron: https://www.ing.nl/particulier/beleggen/beursnieuws-en-actualiteit/maandbericht/index.html

Vooruitzichten

Ook het laatste kwartaal verloopt vooralsnog voorspoedig met records voor de Amerikaanse beurzen en de AEX op het hoogste niveau sinds 2001! Dat belooft nog wat als we bedenken dat vrijwel ieder jaar met positieve rendementen eindigt met een eindejaarsrally …

Interesse in een vrijblijvend gesprek of second opinion met een beleggingscoach?

Neem contact met mij op. Ga naar http://augustinusbeleggingscoaching.nl/?page_id=14