Klantervaringen

‘Beleggen is veelal een nogal afstandelijke bezigheid. Een bank die eens in de zoveel tijd de portefeuille doorneemt en dat is het dan wel. Dat heeft mij doen besluiten over te stappen naar Augustinus Beleggingscoaching. Een directe, persoonlijke ondersteuning en advies voor het beleggen. Gerhard is daarbij helder, deskundig en to the point. Een zeer plezierige wijze van werken. En tegen kosten die concurrerend zijn met die van de banken.’     Henk

‘Gaan we Augustinus Beleggingscoaching vergelijken met het beleggen bij een grote bank dan zijn er aanzienlijke verschillen. Bij de grote banken betalen we inmiddels per kwartaal een flink bedrag aan kosten voor het beheer van de portefeuille. Er is echter tussen deze kostenstijging en de aandacht die je als klant krijgt geen oorzakelijk verband te ontdekken. Integendeel. Was er vroeger nog minimaal twee keer per jaar persoonlijk contact en was de adviseur lokaal bereikbaar tegenwoordig zit de beleggingsadviseur van de bank letterlijk op grote afstand. Dit veroorzaakt dat het persoonlijk contact sterk afneemt en dat men vanuit de bank probeert de klant zoveel mogelijk via internet en telefonisch te bedienen. Op dit vlak is er dus bij de banken een flinke efficiëntieslag gemaakt en wellicht nog gaande.
Grote banken ondersteunen qua advies voornamelijk beleggingsfondsen, die een ondoorzichtige kostenstructuur kennen. De kosten zijn namelijk begrepen in de koerswaarde van dergelijke fondsen en dus voor mij als klant niet direct zichtbaar. Ook werken de grote banken met risicoprofielen die, afhankelijk van de keuze die je daarbij maakt, je dwingen een x- percentage van de portefeuille aan te houden in obligaties. Deze laatste categorie geeft weliswaar een zekere bescherming maar het rendement in de huidige markt is dan ook navenant.
In vergelijking daarmee is de strategie van Gerhard een verademing. Transparant door te beleggen in aandelen die dagelijks verhandelbaar zijn op de beurs en die doorgaans een goed dividend uitkeren. Afdekking van grote risico’s vindt plaats door middel van het schrijven van put- en callopties. Dat geeft bij mij als klant een vertrouwd en rustig gevoel. En dat alles tegen een tarief dat zeer concurrerend is. Daarnaast is de persoonlijke aandacht die ik als klant krijg vele malen groter dan bij een grote bank. Kortom ik ben erg content met Augustinus Beleggingscoaching.’   (anoniem)